субота, 27. април 2013.

 IVO ROBIĆ - ŠUMITE, JABLANI (Jugoton SY-1167) (1961. god.)

Jedna od "zanimljivosti" vezanih za ovog sjajnog pevača je i slučaj pred sudom koji se vodi između njegove udovice (od 2007. god kada je umrla - njenih naslednika) i Robićeve braće koji osporavaju testament napisan 3 dana pre smrti, te riječke nadbiskupije koja je nasledila kuću i imanje na kom je Ivo živeo do smrti. Dok jedan sud presuđuje u korist njegove žene Marte sa kojom je bio 54 godina u braku (nisu imali dece), drugi presuđuje u korist njegove braće, i sve tako u krug.
Druga zanimljivost je saradnja Ive Robića u Nemačkoj sa kompozitorom Bertom Kämpfertom. Kämpfert je napisao prvi Robićev veliki međunarodni hit "Morgen" 1959. godine. Takođe je napisao i pesmu "Strangers in the Night", koju je prvi snimio Ivo Robić, i to kao "Fremde in der Nacht". Takođe je napisao i pesmu "Spanish Eyes", koju je Robić snimio kao "Rot ist der Wein".




















A:

01 Šumite, jablani

B:

01 Pisano u noći



http://www.4shared.com/rar/AQGaUQI2/Ivo_Robic_-_Sumite_jablani.html

IVO ROBIĆ - QUE SERA SERA (Jugoton SY-1022) (1958. god.)


Ivo Robić, rođen 28. januara 1923. god. u Garašnici, Jugoslavija, umro 9. marta 2000. god. u Rijeci, Hrvatska.
Bio je popularni hrvatski pevač zabavnih melodija i šlagera sa zavidnom domaćom i internacionalnom karijerom. Singl ploču "Morgen" prodao je u preko milion primeraka, i to je najveći uspeh nekog našeg umetnika u međunarodnim vodama.
Ovde Vam predstavljam jedan od njegovih prvih singlova na vinilu - Que Sera Sera, pesmu poznatu u celom svetu, i izvođenu od mnogih poznatih pevača (Doris Day je otpevala za Hitchcock-ov film The Man Who Knew Too Much - Čovek koji je suviše znao, jednu od najpoznatijih verzija. Još su peveli: Connie Francis, Alvin and the Chipmunks, Sly and the Family Stone, Natalie Cole itd).






















Ivo Robić - Que Sera Sera

A:

01 Que Sera Sera

B:

01 Casetta In Canada

http://www.4shared.com/rar/6Nk7lBX9/Ivo_Robic_-_Que_Sera_Sera.html