недеља, 30. септембар 2012.

Maza i Lunja (Walt Disney - Priče i pesme Diznilenda 5) (I P "Vuk Karadžić" i Beograd Disk u saradnji sa Volt Diznijem, I kolo ploča 5,  Beograd Disk KS 906) (1971. god.)

Početko sedamdesetih, dok je YU bila pravna država, imali smo prava na Disney-va izdanja. U tom periodu pored crtanih filmova, pored crtaća izdavali smo pesme i priče sa temom tih crtaća, a u izvođenju vrhunskih ličnosti (muzičari i glumci). Ovde Vam predstavljamo Đorđa Marjanovića u pesmi DIVNA NOĆ. Ploče su izlazile uz dvadesetčetvorostranu slikovnicu, gde je mogao da se prati tekst priče.





















Disneyland - Maza i Lunja

A:

01 Đorđe Marjanović - Divna noć
02 Milunka Milić - Aleksandra Ivanović - Pesme iz filma MAZA I LUNJA

B:

01 Dušan Marković - Maza i Lunja

DUBROVAČKI TRUBADURI - JEDAN DAN (knjižarsko preduzeće "Stevan Sremac" - Niš i Jugoton F - 0316) (1968. god.)


Dubrovački trubaduri, Hrvatski pop bend iz Dubrovnika osnovan 1962. god. Bili su veoma popularni u exYU sa mešavinom pop muzike i srednjevekovnom tradicijom njihovog drevnog grada na Jadranu. Pored osnivača Đelo Jusića, Marka Brečkovića, itd. kroz bend, koji je postojao i sedamdesetih godina prošlog veka, prošli su mnogi, među kojima i Milo Hrnić i Oliver Dragojević.
Ovaj flexy singl je PROMO izdanje knjižarskog preduzeća "Stevan Sremac" iz Niša i Jugotona, za srećan polazak đaka u školsku 1968./69.




















Dubrovački trubaduri - Jedan dan

http://www.divshare.com/download/19687706-02d Show More Sharing Options