понедељак, 1. октобар 2012.

IVO ROBIĆ - ZAGREBAČKE NOĆI (Zagrebačke ljetne večeri) (JUGOTON F-1) (1964. god. ???)

Prvi flexy singl Zagrebačkog Jugotona (F-1). Ivo Robić je zabeležen na skoro svim nosašima zvuka, od shelac ploča, singlova LP-a, 10" ploča, kaseta CD-a, a ovde je imao čast da bude na prvom flexy singlu. Zanimljivo je to što je lejbl štampan na papiru, kao za singl ploču, pa zalepljen na flexy.




















Ivo Robić - Zagrebačke noći


A: Zagrebačke noći (plesni orkestar RTZ i Kvartet Melos) (dirigent M. Prohaska)

BORA SPUŽIĆ - KVAKA - DOĐI, UBLAŽI BOL SRCA MOG (fragment); TOM JONES - DELILAH (fragment) (BAMBI Žitostig Požarevac i JUGOTON F-0354) (1968. god.)

 

Zanimljiva (i retka) flexy ploča, izdata kao Novogodišnja čestitka BAMBI-ja svojim vernim potrošačima. Kombinaciju Kvake i Tom Jonesa, mogli smo samo mi (Jugosloveni) da smislimo!




















Bora Spužić - Kvaka i Tom Jones

01  Bora Spužić - Kvaka - Dođi, ublaži bol srca mog (fragment) i Tom Jones - Delilah (fragment)

BEOGRADSKO PROLEĆE 1961 (PGP RTB  LP 536) (1961. god)

 

"17. i 18. aprila ove godine u dvorani Doma sindikata u Beogradu održane su večeri zabavne muzike pod naslovom "Beogradsko proleće 1961 godine" u organizaciji RTB i Udruženja džez muzičara, Beograd.
U okviru ove priredbe, druge večeri je izvedeno 14 kompozicija zabavne muzike koje su interpretirali poznati vokalni solisti jugoslovenskih radio stanica. To je bio najuži izbor od oko 200 kompozicija prispelih na konkurs koji je raspisalo Udruženje džez muzičara. Svaka kompozicija bila je izvedena u dve verzije, znači ukupno 28 izvođenja u razlišitim aranžmanima. Soliste su pratili Zabavni orkestar pod upravom Ilije Genića i Džez-orkestar pod upravom Vojislava Simića.
Novina na ovom festivalu zabavne muzike je način glasanja za izbor najuspelije kompozicije. Naime, u ovom slušaju publika je bila isključivi žiri.
Prema broju glasova prvu nagradu od 100.000.- din. odnela je kompozicija Radoslava Graića: Anđelina (3.324 glasa); druga nagrada u iznosu od din. 80.000.- pripala je Aleksandru Nećaku za kompoziciju "Nek prođe zima" (2.284 glasa) i treću nagradu od din. 50.000.- dobio je Ljubo Kuntarić za kompoziciju "Valovi" (2.279 glasova)"
                                                                   tekst sa omota ploče





















Beogradsko proleće 1961


A:
01 Radoslav Graić - Anđelina
02 Nada Knežević - Put koji tražim
03 Marko Novosel - Valovi
04 Predrag Gojković - Cune - Mala pesma o velikoj sreći
B:
05 Đorđe Marjanović - Nek prođe zima
06 Tereza Kesovija - Sviđaš mi se
07 Dušan Jakšić - Dok je bila tu
08 Lola Novaković i Dušan Jakšić - Kiša i mi

http://www.divshare.com/download/19699779-446 Show More Sharing Options

POZORIŠTE U KUĆI novaka novaka (PGP RTB  EP 50398) (1974.god.)

Jedna od najgledanijih domaćih serija, svih vremena, zabeležena je i na ovom singlu iz 1974. god. Kao bonus (jer NIJE na singlu) dodajem i najavnu špicu. Na A strani singla je fenomenalni Vlastimir Đuza Stojiljković, koji se sa velikim uspehom već oprobao u muzičkim vodama.



















Pozorište u kući Novaka Novaka

A:

01 Đuza Stojiljković - Još jedan prođe dan
02 Đuza StojiljkoviĆ - Crn oganj oči su...(A Haja Szoke Volt)

B:

01 Pozorište u kući - Štednja

bonus:

Pozorište u kući - Špica