недеља, 23. септембар 2012.

PREDRAG GOJKOVIĆ - CUNE - En hribček bom kupil (Sportska knjiga - Beograd, Manufacturing: Franz Lindner, Esting near Munich, Bavaria Made in Western-Germany, Zvučna dopisnica BLED - Jezero - Slovenija)















Predrag Cune Gojković, srpski pevač zabavnih, narodnih, starogradskih, meksičkih pesama i sevdalinki, rođen je u Kragujevcu 6, novembra 1932, godine, prvi je pevač koji je za PGP RTB izdao singl koji je prodat u preko 50.000 primeraka (zlatni tiraž), iako tada u celoj Jugoslaviji nije imalo 50.000 gramofona.
Na ovoj zvučnoj dopisnici se oprobao i kao pevač slovenačkih pesama, i peva o tome kako će "brdo da kupi" (mladi kapitalista u Komunističkoj Jugi???)

Predrag Gojković - Cune - En hribček bom kupil (prati ansambl Milije Spasojevića)

MARKO NOVOSEL - Zagreb, Zagreb (Jugoton F-05004)





















Marko Novosel (Nova Gradiška, Hrvatska 24. januar 1936.god.). Hrvatski pop pevač, popularan šezdesetih godina prošlog veka. Karijeru započinje 1951. godine i od tada je uvek rado viđen na svim festivalima. U godinama svog najvećeg uspeha sarađuje sa mnogim poznatim exYU muzičarima kao što su: Gabi Novak, Arsen Dedić, Ivo Robić, Lola Novaković...Sedamdesetih godina odlazi u Ameriku sa ciljem da napravi internacionalnu karijeru, što mu ne polazi za rukom. Danas živi u Mariboru, Slovenija.
Ovaj Flexy je izdat u saradnji sa Turističkim savezom Zagreba.

Marko Novosel - Zagreb, Zagreb
http://www.divshare.com/download/19628473-b48

ZLATNI DEČACI - Ti, samo ti - Jovano, Jovanko (muzika iz filma KUDA POSLE KIŠE) (Jugoton F-0207) (1967, god.)



















Redak flexy singl u izdanju Jugotona i Vardar filma iz Skoplja sa muzikom iz filma KUDA POSLE KIŠE u režiji Vladana Slijepčevića, a u izvođenju Zlatnih dešaka predvođenih "zlatnim" Bobom Stefanovićem iz davne 1967. god. Ovo je bio jedan od njihovih zadnjih snimaka, jer se grupa raspala 1967. godine.
IMDB link za film: http://www.imdb.com/title/tt0182265/

Zlatni dečaci - Ti, samo ti - Jovano, Jovanko


http://www.divshare.com/download/19628236-095