уторак, 19. фебруар 2013.

ANICA ZUBOVIĆ - BRŠLJAN (PGP RTB LP-II-515) (1961. god)

Anica Zubović (28. mart 1932. Zagreb - ) "je jedna od nađih malobrojnih solistkinja zabavne muzike koja je školovala glas.Završila je srednju muzičku školu i počela da studira u Mušičkoj akademiji. Imala je nameru da se posveti operskom pevanju. U međuvremenu postala je popularna kao interpretator narodnih pesama, naročito međumurskih. Sasvim slučajno počela je da peva i zabavne melodije. Na tom polju postala je popularna 1957 godine interpretirajući pesmu "Negde u dalekom svetu" iz filma "Crvene podvezice". Otada je skoro sasvim napustila narodne pesme i posvetila se zabavnim melodijama. Posle lansiranja pesme "Kao bršljan" uvrstila se među naše najpopularnije pevače zabavnih melodija. Punu afirmaciju stiče 1958 godine posle festivala u Opatiji, na kome je pevala pesmu "Okrećem listove kalendara", koja je dobila prvu nagradu. Otada je stalni učesnik festivala u Opatiji. Inerpretira uglavnom lagane melodije.
Sa uspehom je gostovala u Parizu, Monte Karlu, Kelnu Varšavi, Lođu, Moskvi i na festivalu u Pezaru. Za program Radiotelevizije Beograd snimila je nekoliko desetina kompozicija. Ovo je prva ploča Anice Zubović, za koju su odabrane melodije kojima je postizala najveći uspeh na programima radija, televizije i na mnogim gostovanjima."






















Omot II izdanja ploče




















Anica Zubović - Bršljan

A:

01 Anica Zubović - Bršljan
02 Anica Zubović - Deo tebe
03 Anica Zubović - Ljubavna pesma

B:

01 Anica Zubović - Da jesen prođe
02 Anica Zubović - Moja molitva
03 Anica Zubović - Lipa na kraju ulice

http://www.4shared.com/rar/DHLw7cV8/Anica_Zubovic_-_Brsljan.html

BRANKO KRALJ - BOOGIE WOOGIE (PGP RTB EP 50580) (196x. god)


Branko Kralj je rođen 10. marta 1924. god u Zagrebu, preminuo 18. decembra 2012. Bio je rukometni i fudbalski golman. Branio je za zagrebačke klubove Concordija, Milicioner (Borac), Zagreb i  Dinamo. Za reprezentaciju Jugoslavije je branio samo tri puta, i učesnik je Svetskog prvenstva u Švajcarskoj 1954. godine. Bio je dugogodišnji predsednik Društva izumitelja i tehničara Hrvatske.
Kvintet usnih harmonika Branka Kralja osnovan je 1956. godine. Naklonost publike prema zvuku usne harmonike bila je povod za formiranje ansambla koji je izborom instrumenata i načinom aranžiranja pokušao doneti originalno tonsko rešenje i nastojao da zaobiđe već utabane puteve u izvođenju sastava harmonika, uglavnom grupacija trija i sličnih.





















A:
01 Branko Kralj - Boogie Woogie
02 Branko Kralj - Boogie Potpuri
B:
01 Branko Kralj - Jumpin' At The Woodside
04 Branko Kralj - Woogie za petoricu

http://www.4shared.com/rar/zw3G4OXB/Branko_Kralj_-_Boogie_Woogie.html