среда, 20. фебруар 2013.

LJILJANA PETROVIĆ - DECA PIREJA (PGP RTB  LP 522) (1962. god.)

Vokalni ansambl "Optimisti" i plesniorkestar RTV Ljubjana, dirigent i aranžer Jože Privšek

"LJILJANA PETROVIĆ spada u red mladih snaga Jugoslovenske zabavne muzike. Rođena je u Bosanskom Brodu 1939 godine. Prve njene umetničke ambicije, pored slikarstva bile su orijentisane u pravcu baleta. U Novom Sadu je, uporedo sa gimnazijom, završila i Srednju baletsku školu.
Kao interpretatorka zabavnih melodija zapazio je na jednoj školskoj priredbi krajem 1958 godine Angelo Vlatković, muzički urednik radio Novog Sada. Već posle mesec dana, na samu novu 1959 godinu, prvi put je učestvovala u programu radio Novog Sada, a posle dvadesetakdana i na programu Beogradske televizije.
Otada Ljiljana Petrović stalno učestvuje na koncertima i gostovanjima, koje organizuje radio Novi Sad. U 1960 godini u dva maha je gostovala u Rumuniji, a snimila je i jednu EP ploču za "Jugoton".
Prvi kontakti Ljiljane Petrović sa Radiotelevizijom Ljubljana značili su mnogo za njen dalji uspeh. Često nastupa na TV programima u Ljubljani, sa orkestrima RTV Ljubljane priređuje koncerte po Sloveniji, zatim gostuje u Austriji i najzad učestvuje na festivalu zabavnih melodija Evrovizije u Kanu, gde je postigla zapažen uspeh interpretacijom kompozicije Jože Privšeka "Neke davne zvezde".
Učestvovala je i na I Jugoslovenskom džez festivalu na Bledu, a nedavno i na džez festivalu u Roterdamu.
Ovo joj je prva LP ploča snimljena za RTB."





















A:
01 Ljiljana Petrović - Deca Pireja
02 Ljiljana Petrović - Jolly Jocker
03 Ljiljana Petrović - Crni anđeli
04 Ljiljana Petrović - Mambo Cha-Cha-Cha
B:
01 Ljiljana Petrović - Bikini sa žutim tačkicama
02 Ljiljana Petrović - Neke davne zvezde
03 Ljiljana Petrović - Bongo Cha-Cha-Cha
04 Ljiljana Petrović - More u kutiji

http://www.4shared.com/rar/Zin9JVMg/Ljiljana_Petrovic_-_Deca_Pirej.html